Retraite op Maat

Verbondenheid met God in stilte en rust

In de snelheid van ons moderne bestaan kunnen we gemakkelijk verstrikt raken in de drukte en de voortdurende prikkels om ons heen. Maar diep van binnen sluimert het verlangen naar een moment van stilte, een directe verbinding met God. Als dit verlangen in jou resoneert, nodigen wij je uit voor een waardevolle mini-vakantie: een Retraite op Maat van drie dagen. Deze dagen bieden je de kans om te ontsnappen aan de hectiek en jezelf de tijd te gunnen voor reflectie, gebed en een diepere verankering met Jezus.

De sfeervolle omgeving van de Kleine Hoeve zal de plaats zijn van jouw innerlijke ontdekkingsreis. Te midden van deze rustgevende omgeving kun je wandelen, fietsen, of ergens lekker zitten om je gedachten te laten gaan, terwijl je je hart opent voor een vertrouwelijk gesprek met God. Hier, ver verwijderd van de constante ruis van het dagelijkse leven, vind je de ruimte om stil te worden, te luisteren naar de stem van je hart en je dieper te verbinden met jouw Heer.

Deze dagen worden begeleid en gedragen door twee van onze drie teamleden, Yvonne, Tirtsa of Ferry. Een van hen is dagelijks aanwezig.

Terwijl je individueel deelneemt, zijn er mogelijk gelijkgestemden die ook hun eigen reis maken (er kunnen 1 t/m 4 personen deelnemen). De retraite gaat door vanaf 2 deelnemers. Deze retraite is een persoonlijke zoektocht van jou naar God, maar zeker van God naar jou!

kleine hoeve stilteretraite retraite op maat
stilteretraite kleine hoeve rust in het bos retraite op maat

De Retraite op Maat in maart is volgeboekt.
De volgende Retraite op Maat is van 22-24 mei. Er is nog plaats. Welkom!

stilteretraite kleine hoeve rust in het bos retraite op maat
bijbel retraite op maat
stilteretraite kleine hoeve rust in het bos
stilteretraite kleine hoeve rust in het bos

Thema Retraite op Maat

Gedurende deze Retraite op Maat is het thema “Jezus leert ons bidden” de rode draad. In de Bijbel staat het verzoek van een discipel aan Jezus om te leren bidden:

“En het geschiedde, terwijl Jezus ergens in gebed was, dat een van de discipelen, toen Hij ophield, tot Hem zei: ‘Heer, leer ons bidden’.” (Lukas 11:11)

Dit zal het kompas zijn gedurende deze door jou apart gestelde tijd. Dit centrale thema nodigt je uit om stil te staan in je zoektocht naar de essentie van gebed. De weerspiegeling van het verlangen van de discipelen om te ontdekken wat bidden werkelijk inhoudt zal je leiden. Dit verzoek van de discipel aan Jezus om te leren bidden, gaat verder dan alleen het reciteren van woorden; het gaat om hun verlangen hun ziel daadwerkelijk voor God te openen en om de relatie met Hemzelf.

Teksten uit de Bijbel, kleine opdrachten en gedachten van anderen die je tijdens deze dagen aangereikt zult krijgen, nodigen je uit tot een verkenning van het gebed als levenshouding. Het thema “Jezus leert ons bidden” is een mooie mogelijkheid om je gebed te verdiepen en te verrijken. Het is een uitnodiging om niet alleen woorden uit te spreken, maar om je hele wezen te betrekken bij een intiemere relatie met God. Tijdens deze Retraite op Maat mag je ontdekken dat gebed niet alleen een activiteit is, maar een manier van zijn, een manier om te ademen en te leven in gemeenschap met Hem. En misschien ontdek je dat gebed niet slechts een eenrichtingsverkeer is van verzoeken en smeekbeden, maar eerder een zoeken van God naar relatie met jou.

Drie dagen in rust

Een bijzonder moment zijn de gezamenlijke warme maaltijden. Deze maaltijden worden voor je klaargemaakt. Hier deel je niet alleen voedsel, maar ook het samenzijn met je mogelijke medereizigers.

Het ontbijt en de lunch verzorg je zelf. Daarvoor is alles in ruime mate in de keuken aanwezig. Wij hebben dus de boodschappen al voor je gedaan! Naast jouw eigen kamer met douche en toilet is er natuurlijk de gezellige huiskamer waar je gebruik van kunt maken. Alles is gelijkvloers.

De dagindeling is met zorg gekozen om je een gebalanceerde ervaring te bieden. Er zijn elke dag een paar vaste momenten, de rest van de dag is naar eigen keuze te besteden.

Dag 1: Je bent welkom vanaf 15.00 uur. We maken kennis en je krijgt een rondleiding. Neem daarna de tijd om de omgeving te verkennen en je te settelen in de Kleine Hoeve.

’s Avonds om 18.00 uur delen we de eerste gezamenlijke warme maaltijd.

Dag 2: De dag begint om 10.30 uur met een dagopening vanuit de Bijbel in de B’ulah-hoeve. Tijdens dit samenzijn zingen we liederen met elkaar, lezen een gedeelte uit de Bijbel, met aansluitend een korte overdenking. Deze dag staat verder in het teken van verdieping, reflectie en persoonlijke ontdekking.

’s Avonds om 18.00 uur delen we de gezamenlijke warme maaltijd, een gelegenheid om persoonlijk contact te hebben na een tijd van zelfreflectie.

Dag 3: We starten om 09.30 uur met een moment van stille bezinning in de kapel van de B’ulah-hoeve.

De retraite wordt afgesloten om 15.30 uur, waarbij we gezamenlijk de ervaring afronden en met hernieuwde energie onze wegen vervolgen.

stilteretraite kleine hoeve fruitschaal
stilteretraite kleine hoeve verblijf
piano retraite op maat
stilteretraite kleine hoeve slaapkamer
stilteretraite kleine hoeve slaapkamer

Praktisch

Jouw bed is voorzien van een molton, een dekbed en een hoofdkussen, voor € 7,50 is een lakenpakket beschikbaar, maar je kunt je eigen lakens natuurlijk ook meenemen. Handdoeken zeker wel zelf meenemen. Comfortabele wandelschoenen zijn een aanrader om de bosrijke omgeving te verkennen. Er is ook de mogelijkheid voor € 3,- een fiets bij ons te huren.

De kosten van deze  Retraite op Maat bedragen € 235,- en kunnen, als je dit aangeeft, in twee termijnen worden betaald. Echtparen bieden wij een korting van 10% aan. We geloven dat deze retraite voor iedereen toegankelijk mag zijn, dus als de kosten een hindernis vormen, overleggen we graag.

Op de pagina Verblijf vind je informatie over ons gastenverblijf, de locatie en de route.

Meld je aan voor jouw Retraite op Maat!

Eén van onze retraitanten schreef dankbaar te zijn voor de rust, stilte en vrede die ze tijdens deze tijd van afzondering heeft ervaren. Dat zij Gods nabijheid voelde en daardoor zo veel dieper Zijn liefde geproefd heeft.

Daarom onze uitnodiging om in de heerlijke omgeving van de Kleine Hoeve een mini-vakantie te houden. Deze tijd apart te zetten om te ontspannen, te genieten en op adem te komen, even helemaal niets te hoeven.

Meld je aan voor jouw Retraite op Maat en laat jezelf onderdompelen in de stilte die je ziel verlangt. Gebruik het aanmeldformulier hiernaast om je plek te reserveren. Voor verdere informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Wij kijken ernaar uit om samen met jou op weg te gaan.

Boek de Retraite op Maat

Data Retraite op Maat

13 + 15 =